Korábbi posztjaimban már említettem, hogy egyetlen fogadalmam volt az idei évre könyvek terén: több önfejlesztő kötetet olvasni.

Nagyon új nekem ez a terep, mert bár korábban is próbálkoztam ilyen jellegű olvasmányokkal, nem sok olyat találtam, ami igazán megfogott volna, pár kivétellel úgy éreztem, hogy nem nekem szóltak. A paletta roppant bőséges, van miből válogatni, s a kínálat egyértelműen az Édesvíz Kiadónál a legnagyobb. Kis hezitálás után esett a választásom a Napi rituálékra, mely külsőre is csábított, illetve a fülszövege alapján is gyakorlatias írásnak tűnt, ami nekem elsődleges szempont az önfejlesztő könyveknél. Ezeknél az olvasmányoknál számomra a legfontosabb, hogy a benne foglaltak könnyen érthetőek, a mindennapi életbe beilleszthetőek legyenek, hiszen csak úgy látom értelmét a rá szánt időnek. 

FÜLSZÖVEGNyisd ki bárhol ezt a könyvet, és választ kapsz a kérdésedre!

Phoebe Garnsworthy, látnok és metafizikai szerző, a mindennapi életben rejlő varázslatot kutatja végtelen lelkesedéssel nap mint nap. Ebben a könyvében megosztja velünk a pozitív energia, az egészség, a boldogság, a szeretet és a béke megteremtéséhez és felerősítéséhez szükséges titkait.

Az itt található rituálék rendszeres gyakorlásával magasabbra emelheted a rezgésedet, és az elméd megtanul pozitívan gondolkodni az ébredéstől egészen az elalvás pillanatáig. Az élet áldásai miatt érzett elismerés és hála pozitív gondolatrezgéseket hoz létre. Ezeknek a felemelő megerősítéseknek a napi ismétlésével az elménk következetesen eléri az optimális rezgés magasabb frekvenciáit. Segítségükkel megtisztítjuk a régi gondolkodási mintákat, az időnket és a figyelmünket a jelenre összpontosítjuk, így új utakat nyithatunk meg a kiegyensúlyozott és boldog élet felé.

Minden megerősítés három további részből áll, ami segít még intenzívebben elsajátítani a benne foglalt üzenetet. Reggelente ébredés után nyisd ki véletlenszerűen a Napi rituálék könyvet, vagy válassz ki egy szót a tartalomjegyzékből, amely éppen abban a pillanatban megszólít. Olvasd el a pozitív megerősítést, majd hagyj időt magadnak arra, hogy átjárjon a benne rejlő igazság. Végezd el az ezután következő gyakorlatot, végül a naplózással megtanulhatod, miként építsd be az életedbe a szeretetteljes üzenetét.

Napi rituálék

A könyvet itt találod

Phoebe Garnsworthy neve teljesen ismeretlen volt számamra, és most a barátom, Google sem volt nagy segítségemre, hiszen csupán ennyit találtam az ausztrál írónőről: „Női szerző, aki a varázslatot igyekszik felfedezni a mindennapi életben. A látható és a láthatatlan világa között utazik, ősi bölcsességet és angyali energiát gyűjt.” Hoppá! Egy pillanatra elbizonytalanodtam. Az ősi bölcsességek jöhetnek bármikor, no de angyali energiák? Akad bennem némi spiritualizmus, de lehet, hogy ez már az a szint, ami számomra túlmegy a befogadhatóság szintjén? Gyorsan meg is válaszolom: nem, nem ment túl. Abszolúte pozitívan csalódtam, nagyon kompakt kis olvasmány volt, melynek középpontjában az egyedi és megismételhetetlen önmagunk állt.

"Ezt a könyvet a felsőbb énednek ajánlom, a benned lakozó gyönyörű szellemnek, aki megérdemli hogy tiszteljék, szeressék és megbecsüljék."

A "bennem lakozó gyönyörű szellem" azért itt még bizonytalankodott kicsit, ám pár oldallal később már tudtam, hogy ez jó lesz. Phoebe a vonzás törvényével indított, amit szerintem nagyjából már mindenki ismer, jómagam teljes mértékben hiszek is ebben. Lényege röviden abból áll, hogy a pozitív pozitívat, a negatív negatívat vonz – semmi mágnesesség :) -, ergo ha megtanuljuk magunkat és a világot a napos oldalról szemlélni, akkor sokkal több jó dolog történik velünk. Ezzel nagyon tudok azonosulni, számtalanszor tapasztaltam az igazát. Kinek ne lenne ismerős az érzés, amikor éppen rossz passzban van és egyik akadály és nehézség jön a másik után? Persze egyértelműen rosszabb képet festünk magunkban ilyenkor mindenről, gyorsan bele lehet süppedni az önsajnálatba és elhinni, hogy nekünk semmi sem sikerül. Bevallom, velem ez időnként megesik, nehezemre esik elfogadni, hogy az önsajnálatot sutba dobva gyorsan átlendülhetnék ezeken a mélységeken. (Szeretem időnként sajnálni magam. XD) Elkanyarodtam a témától, szóval vissza az alapgondolathoz!

"Az önszeretet és a hála megerősítéseivel pozitív rezgéseket hozhatunk létre. E rituálék mindennapos gyakorlásával megtisztíthatjuk a régi gondolkodási mintákat, képesek leszünk a jelen pillanatra összpontosítani, és ezáltal új utak nyílnak meg előttünk a békés és boldog élethez."

Azért ez elég jól hangzik! Teljes elszántsággal vetettem bele magam a továbbiakba, szentül megfogadtam, hogy minden egyes rituélét ki fogok próbálni. Így is tettem, minden napra beütemeztem egyet, s mire a végükre értem, be kellett látnom, hogy a dolog működik. Miért? Mert semmi olyat nem akar a szánkba rágni és ránk erőltetni, aminek ne lenne amúgy is helye a mindennapjainkban. Önelfogadás, mi több: önszeretet. Talán ez a legnagyobb kihívás, hiszen hajlamosak vagyunk elsősorban hibákat keresni magunkban mind külsőleg, mind belsőleg. A környezetünk sem kímél bennünket, gyakran kell elviselnünk mások bántó megjegyzéseit, pillantásait, rosszalló viselkedésüket. Ahhoz, hogy a lelki békénket megőrizzük, tényleg elengedhetetlenül szükséges az, hogy saját magunknak fontosak legyünk, szeressük és fogadjuk el önmagunkat az erősségeinkkel és gyengeségeinkkel együtt. Persze fontos, hogy igyekezzünk jobbá válni, amennyire tőlünk telik, de azt hiszem ez is csak akkor működhet, ha önazonosak a célkitűzések. 

"Te vagy a saját Univerzumod teremtője. Bármi, amit ebben az életben el szeretnél érni, elérhető számodra. Szabadon élhetsz a választás lehetőségével. Választhatod a boldogságot. Választhatod az álmaid megvalósítását."

Phoebe Garnsworthy.jpg jó

Phoebe Garnsworthy (Forrás: www.phoebegarnsworthy.com )

Nyugodt, boldog, kiegyensúlyozott életet élni általában nem könnyű, annyi minden és mindenki van hatással arra, hogyan érezzük magunkat. Phoebe könyve mankó a hétköznapokhoz, hathatós segítség a törekvéshez, hogy szánjunk időt önmagunkra, legfőképpen olyan formában, ami erősebbé, nyugodtabbá, boldogabbá tesz bennünket. Nem kell nagy, kivitelezhetetlen dolgokra gondolni, hiszen mint tudjuk, az egyszerűség gyönyörködtet, az orrunk előtt van minden lehetőség, hogy szebbnek lássuk az életünket, napjainkat. Legyen szó az otthonunk vagy épp a testünk csinosítgatásáról, egy kis elmélyülésről a gondolataink kavalkádja elől, vagy akár a hála és a kedvesség gyakorlásáról, a könyvben mindenki megtalálhatja a számára működőképes rituálékat. Rövidke fejezetek követik egymást, mindegyikben egy-egy megerősítés, annak értelmezése és gyakorlati leírása szerepel szépséges kis illusztrációkkal társítva. Bár elsőre javaslom végig elolvasni és gyakorolni sorban az egészet, a későbbiekben akár találomra felnyitva, akár kis cetlikből húzva is választhatunk aznapra egy rituálét, ami pozitív érzésekre hangol át bennünket. Jómagam nem fogom az összeset állandósítani, de a nagy részét sikerült beillesztenem a mindennapokba, és mivel szeretem a meglepetéseket, így húzok egy-egy megerősítést mindig azok közül, amik beváltak, a részemmé váltak. Azoknak ajánlom, akik szeretnének időt szánni magukra mind fizikailag, mind szellemileg, ám ezt nehezen tudják kivitelezni. Phoebe megmutatja, hogyan induljunk el az úton, melynek végén egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb ÉN vár bennünket. :)

A könyvért hálás köszönetem az Édesvíz Kiadónak! <3