Igazán kerek évfordulóhoz érkezett a Cor Leonis Kiadó, immár két évtizede vannak jelen kiadványaikkal a könyvpiacon.

Azt mondják, a húsz még gombócból is sok, hát még alázatos, kitartó munkával telt évekből, szóljanak hát most a fanfárok a kiadó minden munkatársának, akiknek azt a számos remek kiadványt köszönhetjük, amiket ezalatt az idő alatt kézbe vehettek az olvasók. Feladtam a leckét Emőkének, a kiadó vezetőjének, amikor arra kértem, írja meg nekem azt a húsz kötetüket, amik a legmeghatározóbbak voltak, érthető módon nehéz ennyire leszűkíteni a kört, hiszen tudom, hogy minden egyes kiadványuk igazi szerelemprojekt. Fogadjátok hát szeretettel ezt a csokorra való szuper könyvet a teljesség igénye nélkül, amiket sok másik mellett most extra szülinapi kedvezménnyel tudtok megvásárolni. cor leonis

A patinás kis listát elnézve, gondolkodtam, hogyan is kategorizálhatnám a könyveket, mert tényleg annyira színes a paletta, minden korosztály megtalálhatja a neki való olvasmányt. Van itt kérem szépen minden; gyerekeknek, gyerekekről, pszichológia, önfejlesztés, irodalom, asztrológia, gyógyítás, öngyógyítás, fantasy, sci-fi, krimi, egyszóval minden, mi szem-szájnak ingere. Talán a legméltóbb startja a kis visszaemlékezésnek az a két kötet, amivel minden el - és beindult, ezek pedig Susan Miller Éves horoszkópja és Barack Obama: Vakmerő remények című kötetei voltak. 

E7F0D926 9C64 4846 89F8 339FD0512404

Gyermek - és ifjúsági könyvek keresgélése közben igazi kincsekre bukkanhatunk,nem csupán szórakozató, de fontos mondanivalójú, illetve konkrét életpálya terveket segítő könyvecskék várják kisebb és nagyobbacska olvasóikat. Lezsák Levente Emersonjából időközben forgatókönyv született, Junot Diaz Szigetlakója pedig az összes társával együtt felkerült a Bookline Kids és a Szívünk rajta listájára. Ha pedig a gyerkőc a divat, a tánc, a film vagy akár a zene világával kacérkodik, bátran ajánlom a Mondd el sorozat színes, mindenre kiterjedő kiadványait, amik végigkalauzolnak az úton a kezdetektől egészen a célok megvalósításáig. 

szigetlakó

Evezzünk kicsit felnőttebb vizekre, jöjjenek a kedvenc szórakozató irodalmi köteteim! Könnyedebb, fajsúlyosabb, romantikusabb, viccesebb, életrajzi; mindegyikre hoztam egy-egy példát. 

Kamala

Azt hiszem bátran állíthatom, hogy a kiadó égisze alatt legnagyobb számban önfejlesztő, segítő kötetek jelentek meg, fontos küldetésük felhívni a figyelmet önmagunkra, személyes jól-létünkre és kapcsolatainkra. Az élet minden egyes területéhez találhatunk kapaszkodót, a kiadó tényleg a legnagyobb neveket vonultatja fel kínálatában. 

E6C48F16 3A4D 463E B40C 89E9A9CDD6BD

A következő kis csoport elég részlehajló, hiszen a saját kedvenceimet tartalmazza, bár már fentebb is láthattatok közülük párat. :) Junot Diaz különösen kedves a szívemnek, Oscar Wao-val 2008-ban a Pulitzer-díjat is bezsebelte, felesége pedig nem más, mint az egyik kedvenc képregénysorozatom, a Monstresse alkotója, Marjorie Liu. Tök menő! :) Dr. Csermely Gyulához személyes kötődésem van, nem tudom őt nem idesorolni, mindenkinek olvasnia kellene ezt a kis könyvet, aki gyermeket tervez. Végezetül pedig a Segítség?, amin annyit de annyit nevettem. Mariann Power remekül összeszedte az önfejlsztésben rejlő buktatókat és magasságokat, szerintem ez az egyik legjobb könyv a témában. 

Oscar Wao

Végezetül pedig - sajnos már csak egyetlen kiadó helyem maradt -, bemutatnám nektek Syd Field sorozatát, ami a magyar filmírás oktatásának alapjait is adta. Engedjétek meg, hogy mind a hármat egynek vegyem, hiszen így teljes, kerek egész. 

A4187198 E7BE 47F0 ADBE B7837F82FE50

Természetes számtalan egyéb, jobbnál jobb könyvet találtok a kiadó repertoárjában, amiket akár szuper csomagokban is megkaparinthattok. Azt hiszem már ez a pár kötet is kiválóan megmutatta, hogy mennyire igényes és színes a kínálat. Barangoljátok be a  weboldalt, és ünnepeljétek velük együtt ezt a csodás 20 évet! Válasszátok ki a kedvenceiteket, használjátok a 20ÉV kupon kódot és váljatok a Cor Leonis család tagjává! :)

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT COR LEONIS! <3