Egészen aprócska koruk óta igyekszem a gyerekeimet a könyvek szeretetére megtanítani, s egyelőre úgy fest, sikerül is. 

Bár nem azonos intenzitással, de mindketten szívesen ülnek le egy-egy színes, érdekes könyv mellé, így igyekszem ismeretterjesztő köteteket is gyűjtögetni számukra. A Kolibri Kiadó kiadványai mindig jó választásnak bizonyulnak, mindkettőjük érdeklődési körében találok náluk olyat, amit szívesen lapozgatnak. A kisfiamnál hónapok óta óriási dínómánia tombol, így nem is volt kérdés, hogy elkalandozunk az őslények világába. Korábban már volt lehetőségünk elolvasni Az állatvilág bajnokait, ami nagy sikert aratott, így érdeklődve kezdtünk bele A dínóvilág bajnokaiba is és mondanom sem kell, nem csalódtunk. :)

FÜLSZÖVEG: Gyertek, gyertek! Ide mindenki! Ünnepélyesen kihirdetjük a győztes dinoszauruszokat. Kezdődjék a díjátadó!

Ebben a könyvben 50 fantasztikus őslény készülhet a megható köszönőbeszédre. Olyan díjakért versenyeznek, amelyek a legnépszerűbb és legkülönlegesebb tulajdonságaiért és képességeikért járnak. 

A dínóvilág bajnokai

A könyvet itt találod

Már a korábbi kötetnél is megállapítottam, hogy bizony így kell a gyerkőcök érdeklődését felkelteni a tudományos dolgok iránt. Megannyi szépséges illusztráció, és csupa érdekes, izgalmas információ. Én felnőttként is csípem a dínókat, abszolút meg tudom érteni, hogy a kicsiket miért nyűgözik le ennyire. Elképesztően széles a paletta, és biztos vagyok benne, hogy még a mai napig is vannak olyan fajok, melyek maradványai a föld mélyén rejtőznek arra várva, hogy napvilágra kerülhessenek. Természetesen nálunk is a híres-neves, ismertebb dínók a népszerűbbek, így a legnagyobb akkor volt a boldogság, amikor valamelyik díjat közülük nyerte el valaki, ám számos új fajjal is megismerkedtünk, akikkel eddig még nem találkoztunk. Az már más kérdés, hogy akad pár, ami úgy vonult be itthon a köztudatba, hogy "az a kimondhatatlan nevű", de azért egyéb tulajdonságaik alapján simán beazonosítjuk őket. :) A szöveg könnyedén követhető 5-6 éves kortól, az adagolt információ mennyisége pedig pont befogadható a gyerekek számára. Az illusztrációk jól szemléltetik az adott dínó fő jellegzetességeit, és azt is, hogy miért pont ő lett az adott díj nyertese. A kisfiam ugyan még ovis, nem tud olvasni, de a képek alapján simán elmondja a tudnivalókat, amiket korábban olvastunk. leendő paleontológusoknak, és hobbi dínológusoknak egyaránt ajánlott. :)

Bár a dínók a kislányom életében is meglehetősen érdekesnek számítanak, nála a korábbi lelkesedés már kicsit lecsengőben van, jobban érdeklődik egyéb történelmi korszakok után. Miután nagy érdeklődést mutatott a nászutas egyiptomi képeink iránt, próbáltam beszerezni olyan könyveket, amik ezzel a letűnt kultúrával foglalkoznak az ő szintjén. A piramisok azonnal elvarázsolták, a tevéket már meg sem említem. XD Számára izgalmas felfedezés volt az a tény, hogy olyan nagyon régen is éltek emberek, ráadásul teljesen máshogy, mint ahogy a mai modern világban, ennek bemutatásához pedig szuper választás volt a Mi vagyunk az ókori egyiptomiak című könyvecske.

Egyiptomiak

A könyvet itt találod

FÜLSZÖVEGSok emberre van szükség egy hatalmas birodalom felépítéséhez: földművesekre, halászokra, rabszolgákra, kőfaragókra… és fáraókra is! Hallgasd meg a történeteinket, és tudd meg milyen volt az élet valójában az ókori Egyiptomban!
Ugorj fejest a múltba, és találkozz néhány (nem) mindennapi emberrel! Tudd meg, hogyan tengette életét a Nílus habjait szelő hajós, ismerd meg a balzsamozók különleges tudományát, valamint a papiruszkészítők munkájának csínját-bínját.
Az ókori Egyiptom térképének és történelmi idővonalának segítségével nyiss ablakot a régi idők világára. Kezdődhet az időutazás!

A kötet teljes mértékben az emberi oldalról közelíti meg az ókori Egyiptom világát, különböző társadalmi rétegek és szakmák képviselői vonulnak fel az oldalakon. Fáraó, királynő, kereskedő, rabszolga és még számos más izgalmas szereplő mutatkozik be, és meséli el a mindennapjait a régmúltból, körítésként pedig egy-egy szépséges, színes rajz szolgál segítségül, hogy könnyedén el is tudjuk képzelni. A könyv végén szereplő hireoglifa- és ókori szám gyűjtemény is szolgáltatott vidám perceket, de azóta kipróbáltuk a házi gyártmányú papirusz elkészítését, és a fincsi datolyagolyó receptet is. :) Nagyon szerettük azt is, hogy a szereplőknek mind eredeti, autentikus egyiptomi neve volt (kivéve a titokzatos sírrablót), ez igazán kedves kis adalék volt, még egyedibbé és emberibbé tette őket. Mire a végére értünk, gyermekem ünnepélyesen megígértette velem, hogy elviszem Egyiptomba és élőben is megnézheti azt a sok csodát, ami fennmaradt az ókorból. :)

Ezúton is nagyon szépen köszönjük a Kolibri Kiadónak a szuper könyveket, reméljük sok-sok hasonló remek és informatív kiadvánnyal bővül még a kínálatuk! <3