Egy ideális világban ilyen szuper könyvekből tanulhatnák a gyerkőcök a történelmet. :)

Sarah Devos olyan vicces, és érdekes úton kalauzol át bennünket az egyiptomi történelmen, amit én felnőtt fejjel is roppantul élveztem. Csak a lényegre koncentrál, mégsem száraz, nem unalmas, és minden fontos tudnivalót olyan formában magyaráz el, hogy az könnyen megragad, van mihez kapcsolni. Mennyivel élvezetesebb így, mint kőbe vésett évszámokkal, és bemagolandó mondatokkal ugye? :)

egy

A könyvet itt találod

Szerintem nincs olyan ember, akinek Egyiptomról ne a piramisok, a múmiák, és a tevék jutnának eszébe. (Na jó, a szupermodern szállodáktól most tekintsünk el! XD) Én sem vagyok ezzel másként, és ráadásul abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy jártam is az országban. A gyerekek előszeretettel nézegetik a nászúton készült képeket, s közben persze millió kérdést tesznek fel, amihez most kapóra jött ez a kis kötet. A besorolása 6+, viszont a szuper illusztrációk miatt szerintem már egy érdeklődő 4-5 évesnek is érdekes lehet. Végigmegy a fontosabb korszakokon, azok jellegzetességeivel, újításaival együtt, minden oldalra tartogatva valami kis vicces felfedeznivalót. Dr. Kisagy és Nyuszi első kézből tapasztalja meg a piramisépítést, a fáraókat, az isteneket, és a varázslatos macska-mítoszt.

Legnagyobb sikerélményünk a kötet kapcsán: MEGTANULTUK LEÍRNI A GYEREKEK NEVÉT HIEROGLIFÁKKAL! XD Na jó, bevallom, nem volt az olyan egyszerű, legalábbis nekem, a kicsik könnyebben boldogultak. Szuper elfoglaltság volt a család és a barátok neveit ezzel a módszerrel leírni, sokat nevettünk közben. S ha már itt tartunk, akár papiruszt is készíthetnénk házilag, hiszen ennek a technikájába is alapos bepillantást kaptunk. 

Ami szerintem különösen nagy erőssége a könyvnek, hogy külön fejezetben tárgyalja, hogy akkoriban hogy éltek az emberek, külön kiemelve a gazdagok és a köznép közti különbségeket, a nők és a gyerekek helyzetét. Megtudhatjuk milyen volt az óegyiptomi piac, vagy akár egy fürdőszoba. :) Nekem ez fontos, hogy tudják, mennyit változott azóta a társadalom, a technika, és úgy általában az élet világszerte. 

A könyv a régészettel zárul, és mondanom sem kell, azóta számtalan kincset kellett elásnom a homokozóban, amit az én kis tudósaim feltártak. XD Ami viszont tényleg nagyon meglepett, hogy játék közben rengeteg olyan információt mondtak vissza, amit nem is gondoltam volna, hogy felfigyeltek rá. Egyszóval tényleg remek kis könyvecske, kis felfedezőknek, és tudásszomjas gyerekeknek kitűnő választás. Heleen Brulot rajzait szeretném külön kiemelni, remekül passzolnak a szöveghez, s önmagukban is élvezhetők, akár csak beszélgetve a képekről.

egy

A kötetért hálás köszönetünk a Kolibri Kiadónak! <3