A dínós korszak lecsengése után visszatértünk a jelenkori állatvilághoz, amit bevallom őszintén nem bánok, bár a végén már viszonylag könnyen kimondtam, hogy Micropachycephalosaurus. :D

Nagy rajongói vagyunk a természetnek, növényeknek, állatoknak egyaránt, így kifejezetten örülök, ha ilyen jellegű, minőségi könyveket találok a kicsikéimnek. A Kolibri kiadó gondozásában megjelent, Az állatvilág bajnokai című kötet azonnal nagy kedvenc lett otthon, ezúton is nagyon szépen köszönöm, hogy elolvashattuk!

JenkinsM AzAllatvilagBajnokai B1 72dpi

FÜLSZÖVEG

Amilyen változatos és sokszínű az állatok világa, olyan páratlan teljesítményekre képesek egyes képviselői. Ebben a könyvben ötven különleges fajt ismerhetsz meg a világ minden részéről, melyek mind csodás képességekkel rendelkeznek. Akadnak köztük régi ismerősök, meghökkentő különcök, valamint ritkán látható, titokzatos bajnokok is szép számmal.

Vajon ki lesz a legbüdösebb, ki rendelkezik a legvarázslatosabb gyógyulás képességével, és ki végzi a legáldozatosabb munkát környezetünk tisztán tartásáért? Járj utána te magad, fedezd fel a természet legkülönlegesebb teremtményeit ebben az egyszerre izgalmas és szórakoztató kötetben!

Itt tudod megvásárolni

mesekhete

Első körben meg kell jegyeznem, hogy annyira cuki a borító, csupán annak az elemezgetésével, és nézegetésével eltöltöttünk egy bő félórát. Figyelemfelkeltő, színes, csillogó, egyszóval minden megvan, ami egy gyereknek tetszhet!  :) Nálam a zöld szín is nagyon betalált, rögtön a természet jut eszembe róla, szóval tényleg nagyon egyben van. Beljebb haladva sem okoz csalódást, rengeteg érdekes, beszédes képpel van tarkítva, amik alapján akár a szöveg nélkül is szuperül el lehet beszélgetni az állatkákról. Nálunk ez csupán azért fontos, mert az ötévesem minden egyes leírt dolgot tudni akar, míg a háromévest csak a képeken zajló események érdeklik. :) Jelen esetben a könyv tökéletesen kiszolgálja mindkét igényt, úgyhogy még egy plusz pont. 

IMG 1364

Maga az alapötlet nagyon szuper: kiemeli az állatvilágból az érdekességeket, mint például ki a legjobb búvár, ki a legfinnyásabb evő, vagy akár ki a gyógyulás világbajnoka. A legtöbb esetben az első helyezettek mellett más állatok is felsorolásra kerülnek, így nem csupán ötven, hanem annál is több különleges élőlénnyel ismerkedhetünk meg. A szöveg nincs túlspilázva: egyszerű, lényegretörő, érthető, mégis nagyon érdekes és informatív. Jómagam felnőtt fejjel is rendkívül élveztem az olvasást, rengeteg új információ volt benne, amiről eddig nem is nagyon hallottam sehol.

Egy szó mint száz: szupek könyvecske, kicsi, nagyobbacska, és egészen nagy természetbúvároknak is elsőrendű olvasmány és lapozgatnivaló!

+ egy indokolatlan megjegyzés: SZERETNÉK EGY AXOLOTLT!!! NÉZZÉTEK MENNYIRE KIS CUKI!!!

hKm2MuLdDLubD6rgeYLeDM 1200 80